Informatie m.b.t. het kopen van onze pups

De Rottweiler is ontstaan in het Duitse Rottweil. De handelaren die daar woonden en naar toe kwamen maakten dagenlang tochten om hun vee op de markt te verhandelen. De handelaren kwamen er al snel achter dat de honden die daar veel voor kwamen uitmuntende veedrijvers waren. Zo bleken de honden trouw en moedig te zijn. Omdat deze honden uit de streek rondom Rottweil kwamen, werden zij Rottweilers genoemd. Rottweilers zijn van nature erg waaks en beschermend. Het waakse karakter ontwikkelt zich vanzelf wanneer de hond volwassen wordt.

Wanneer de interesse bij u gewekt is in dit ras, ga dan eerst goed na of u de juiste instelling hebt om de opvoeding te doen laten slagen. Het kleine beestje van circa 8 weken dat u hart doet smelten groeit binnen een jaar uit naar een hond van circa vijftig kilo. Dan is het goed te beseffen dat een rottweiler met al zijn goede eigenschappen geen hond is voor iedereen. Het is van belang om u als baasje consequent en als roedelleider op te stellen.

Als u geïnteresseerd bent in een pup van de Vreehoeve Rottweilers, dan maken wij voordien een kennismakingsafspraak. Aangezien wij het beste met onze pups voor hebben, zullen wij vragen naar uw motivatie. We vernemen graag van u hoe uw gezins-werksituatie eruit ziet, zodat wij weten waar de pup terecht komt en welke zorg er geboden kan worden. Tevens horen wij graag welke ervaring u heeft met honden. En uiteraard vernemen wij ook graag of uw voorkeur uit gaat naar een reu of teef.

Wanneer u in aanmerking komt voor een pup, mag u na de geboorte komen, als de pups ongeveer 3 weken oud zijn. U maakt dan rustig kennis met de pups. Voordien zullen wij u op de hoogte houden d.m.v foto’s en filmpjes. Na dit eerste puppy bezoek vernemen wij graag binnen een week of u definitief een pup wilt reserveren. Wij vragen in dat geval ook een aanbetaling, en wanneer deze voldaan is, is er een pup voor u gereserveerd. Bij ongeveer 7 weken besluiten wij wie welke pup krijgt. Wij proberen altijd zoveel mogelijk rekening te houden met uw eigen wensen, maar uiteindelijk is een passend karakter natuurlijk belangrijker. Wij trachten er naar te streven altijd een zo goed mogelijke combinatie te vinden tussen pup en eigenaar. Wij zijn ook ten alle tijden bereid om uw vragen rondom de opvoeding en zorgen om uw pup, en later de volwassen hond te beantwoorden en te helpen waar dat mogelijk is. Als de pup circa 8 weken oud is mag deze met u mee naar uw huis.
 

De aanschaf van een hond

Puppy checklist

Rottweiler bijsluiter

Rashonden gids